Ua Faailoa e Saina le Si'itia o Faiga Fa'asa'o

Ua faalēaogāina e Saina le pulega o le karantina o tagata e ulufale mai i le atunuu, ma faailoa mai o le a le toe faia ni puipuiga mo tagata ua aafia i le pale fou i le atunuu.Na faasilasila mai foi e le pulega o le igoa "new crown pneumonia" o le a suia i le "novel coronavirus infection".

Na taʻua e le Komisi o le Soifua Maloloina a Saina i se faʻamatalaga e faapea, o pasese e alu i Saina e le manaʻomia ona talosaga mo se tulafono faʻalesoifua maloloina ma taofia i le ulufale atu, ae manaʻomia le faia o se suʻega nucleic acid i le 48 itula aʻo leʻi malaga ese.

O le a faafaigofieina foi e le pulega visa mo tagata mai fafo e o mai i Saina, faalēaogāina faiga faʻatonutonu i le aofaʻi o vaalele pasese faavaomalo, ma faasolosolo malie ona toe faʻaauau malaga i fafo mo tagatanuu Saina, o le tala lea a le faʻamatalaga.

O le gaioiga e faʻaalia ai o le a faasolosolo malie ona aveese e Saina le poloka mautu o le tuaoi lea na faia mo le toeitiiti atoa le tolu tausaga, ma o lona uiga ua atili ai ona liliu Saina i le "nofo faatasi ma le siama".

E tusa ai ma faiga faʻavae mo le puipuia o faʻamaʻi o loʻo i ai nei, o pasese o loʻo alu i Saina e manaʻomia lava ona taofia i se nofoaga e taofia ai e le malo mo le 5 aso ma nonofo i le fale mo le 3 aso.

O le faʻatinoga o faiga o loʻo taʻua i luga e aoga i le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga faavaomalo, ae o loʻo aumaia ai foi ni luʻitau ma faigata.O matou KooFex o loʻo faʻatasi ma oe, faʻafeiloaʻi i Saina


Taimi meli: Feb-13-2023